Opleiding

U kunt bij onze vereniging een opleiding Eerste Hulp Bij Ongelukken volgen, welke afgesloten wordt met een examen voor het Eenheidsdiploma Eerste Hulp van het  Oranje Kruis.
Elk jaar, bij voldoende aanmeldingen, minimaal 7 personen, wordt door ons een EHBO-cursus gegeven die volledig in overeenstemming is met de richtlijnen van het Oranje Kruis.
Bent u in het bezit van een EHBO diploma dan kunt u onze herhalingslessen volgen.
De lessen worden gegeven door een kaderinstructeur die opgeleid is om deze lessen te mogen geven. Ook de kaderinstructeur gaat regelmatig op herhaling om zijn kennis bij te houden. De lessen worden indien nodig gegeven in combinatie met een Lotus slachtoffer. Dit zijn mensen die een opleiding hebben gevolgd om op een realistische manier slachtoffers na te bootsen, eventueel met behulp van diverse grimeur methoden. Deze lessen zijn nodig, omdat kennis en vaardigheden zonder goede en praktische training snel minder worden.

Ook kunt u bij ons terecht voor een aparte cursus Reanimatie/AED en bij voldoende deelname, minimaal 7 personen, starten wij dit seizoen een cursus kinder-EHBO.

De cursus wordt op donderdagavond gegeven in de Dr. Kruimelstaete aan de Oud Milligenseweg 34 te Garderen.
De lessen starten om 19.30 uur en zijn rond 21.30 uur afgelopen.
Bij het maken van het rooster is rekening gehouden met de bijbelstudieavonden in Garderen.

Beste toekomstige EHBO’er,

Allereerst zullen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn EHBO vereniging Garderen. Onze vereniging bestaat uit ongeveer 25 leden en wij houden onze kennis en kunde up-to-date om eerste hulp te kunnen verlenen waar dat maar nodig is.

Dat eerste hulp verlenen kan zomaar ineens nodig zijn. Hierbij kunt u denken aan de kleinere verwondingen zoals een schaafwondje waar een pleister al kan volstaan maar u kunt natuurlijk ook zomaar betrokken raken bij een ongeval. In zo’n situatie kan het van levensbelang zijn dat u eerste hulp kunt verlenen. Dat is de reden waarom wij u willen uitnodigen om een EHBO cursus bij ons te volgen.

Op deze avonden leert u alle vaardigheden om mocht dit nodig zijn levensreddend te kunnen handelen. Onder andere de volgende onderwerpen en vaardigheden zullen aan bod komen:

  • Het behandelen van botbreuken en verzwikkingen.
  • Hoe te handelen bij levensbedreigend letsel.
  • Reanimatie en het gebruik van een AED.
  • Warmte- en koude letsels.
  • Verbandleer.
  • Het stelpen van kleinere maar ook ernstige bloedingen.

Het bovenstaande is een ruwe schets van de inhoud van de cursus. De avonden worden gegeven door een ervaren instructeur. Hierbij zal het lesboekje van het Oranje Kruis gevolgd worden. We hopen de cursus nog in dit les seizoen te starten zodat u komend voorjaar uw diploma kan halen. De kosten voor het volgen van deze cursus zijn € 200,-. De meeste zorgverzekeringen vergoeden hier een deel van. Aan het einde van de cursus wordt er examen gedaan onder toezicht van een examinator. Het diploma wat u dan haalt is 2 jaar geldig en kan geldig gehouden worden door herhalingslessen te volgen. Dit kan en mag uiteraard bij onze gezellige en leerzame vereniging waar we altijd op zoek zijn naar nieuwe leden.

U kan u aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@ehbogarderen.nl . Wij hopen op genoeg toekomstige EHBO’ers zodat we bij voldoende aanmelding een cursus kunnen gaan starten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur,

EHBO vereniging Garderen.