Cursus Reanimatie en AED

Cursus Reanimatie en AED

Stel u voor: U loopt in een winkelstraat en voor u zakt een persoon in elkaar. Na controle blijkt deze persoon reanimatie behoeftig te zijn. Elke minuut telt dan. Een reanimatie moet namelijk binnen 6 minuten starten wil deze de meeste kans van slagen hebben. Hoe fijn zou het dan zijn als u deze persoon ter plekke kan helpen en de kans op overleven te vergroten? Daarom bieden wij als EHBO vereniging Garderen een reanimatiecursus aan.

De cursus die wij aanbieden wordt in 1 avond gegeven. U krijgt hier de volgende vaardigheden aangeleerd:

* Hoe u een hartstilstand herkent en wat u dan als eerste doet.

* Hoe u moet reanimeren.

* Hoe u een AED aansluit en bedient.

Samen met de andere cursisten oefent u alle stappen die genomen worden bij een reanimatie vanaf de aankomst bij het slachtoffer tot de reanimatiemelding doorgeven aan de meldkamer, het reanimeren en het bedienen van de AED. Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat van het Oranje Kruis. De kosten voor deze cursus bedragen €..,… Elk jaar is er een herhalingscursus om uw kennis en kunde up to date te houden. De kosten van de herhalingscursus bedraagt €22,50. Ook als u al in het bezit bent van een EHBO diploma kunt u bij ons terecht om deze herhalingscursus te volgen. Na het behalen van het certificaat kunt u zich desgewenst aansluiten bij Hartslag.nu zodat u opgeroepen kunt worden voor een reanimatie bij u in de buurt om zo snel mogelijk te kunnen starten met de reanimatie voor de hulpdiensten arriveren.

Om u aan te melden of om informatie over deze cursus in te winnen kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar: reanimatie@ehbogarderen.nl