Beginners cursus EHBO

Beste toekomstige EHBO’er,

Allereerst zullen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn EHBO vereniging Garderen. Onze vereniging bestaat uit ongeveer 17 leden en wij houden onze kennis en kunde up-to-date om eerste hulp te kunnen verlenen waar dat maar nodig is.

Dat eerste hulp verlenen kan zomaar ineens nodig zijn. Hierbij kunt u denken aan de kleinere verwondingen zoals een schaafwondje waar een pleister al kan volstaan maar u kunt natuurlijk ook zomaar betrokken raken bij een ongeval. In zo’n situatie kan het van levensbelang zijn dat u eerste hulp kunt verlenen. Dat is de reden waarom wij u willen uitnodigen om een EHBO cursus bij ons te volgen.

Op deze avonden leert u alle vaardigheden om mocht dit nodig zijn levensreddend te kunnen handelen. Onder andere de volgende onderwerpen en vaardigheden zullen aan bod komen:

  • Het behandelen van botbreuken en verzwikkingen.
  • Hoe te handelen bij levensbedreigend letsel.
  • Reanimatie en het gebruik van een AED.
  • Warmte- en koude letsels.
  • Verbandleer.
  • Het stelpen van kleinere maar ook ernstige bloedingen.

Het bovenstaande is een ruwe schets van de inhoud van de cursus. De avonden worden gegeven door een ervaren instructeur. Hierbij zal het lesboekje van het Oranje Kruis gevolgd worden. We hopen de cursus nog in dit les seizoen te starten zodat u komend voorjaar uw diploma kan halen. De kosten voor het volgen van deze cursus zijn € 200,-. De meeste zorgverzekeringen vergoeden hier een deel van. Aan het einde van de cursus wordt er examen gedaan onder toezicht van een examinator. Het diploma wat u dan haalt is 2 jaar geldig en kan geldig gehouden worden door herhalingslessen te volgen. Dit kan en mag uiteraard bij onze gezellige en leerzame vereniging waar we altijd op zoek zijn naar nieuwe leden.

U kan u aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@ehbogarderen.nl . Wij hopen op genoeg toekomstige EHBO’ers zodat we bij voldoende aanmelding een cursus kunnen gaan starten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

EHBO vereniging Garderen.