Over ons

Over ons

Onze vereniging is opgericht op 4 april 1984
Kamer van Koophandel inschrijfnummer 40123428
Het is een kleine vereniging maar wel een gezellige en hechte vereniging.

U kunt bij onze vereniging een opleiding Eerste Hulp Bij Ongelukken volgen, welke afgesloten wordt met een examen voor het Eenheidsdiploma Eerste Hulp van het  Oranje Kruis.
Elk jaar, bij voldoende aanmeldingen, minimaal 7 personen, wordt door ons een EHBO-cursus gegeven die volledig in overeenstemming is met de richtlijnen van het Oranje Kruis.
Bent u in het bezit van een EHBO diploma dan kunt u onze herhalingslessen volgen.
De lessen worden gegeven door een kaderinstructeur die opgeleid is om deze lessen te mogen geven. Ook de kaderinstructeur gaat regelmatig op herhaling om zijn kennis bij te houden. De lessen worden indien nodig gegeven in combinatie met een Lotus slachtoffer. Dit zijn mensen die een opleiding hebben gevolgd om op een realistische manier slachtoffers na te bootsen, eventueel met behulp van diverse grimeermethoden. Deze lessen zijn nodig, omdat kennis en vaardigheden zonder goede en praktische training snel minder worden.

Ook kunt u bij ons terecht voor een aparte cursus Reanimatie/AED en bij voldoende deelname, minimaal 7 personen, starten wij dit seizoen een cursus kinder-EHBO.

De cursus wordt op donderdagavond gegeven in de Dr. Kruimelstaete aan de Oud Milligenseweg 34 te Garderen.
De lessen starten om 19.30 uur en zijn rond 21.30 uur afgelopen.
Bij het maken van het rooster is rekening gehouden met de bijbelstudieavonden in Garderen.

Posten
Wanneer een vereniging/instantie een activiteit/evenement organiseert waarbij ondersteuning voor EHBO gewenst is kan er een beroep gedaan worden op EHBO-Garderen. Naar omvang en inhoud van de activiteit worden er EHBO’ers ingepland voor ondersteuning. Deze personen hebben dan ook de benodigde middelen bij zich.

Om de belangen van onze leden te behartigen is onze vereniging aangesloten bij het overkoepelend orgaan EHBO Nederland.

Het IBAN nummer van de EHBO-vereniging Garderen is NL 53 RABO 0366385755